איך להתיחס לסיפורים על מי שחזר מעולם האמת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/06/02 17:07 א בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום,

לאחרונה נתקלתי במספר סיפורים על עולם הבא שאנשים חוו בעצמם כדי שיחזרו בתשובה או להזהירם בנושא מסוים.

שאלתי היא מדוע לדעתך אנשים אלו מקבלים אזהרות כאלו מפחידות בחלומות למשל?

האם לדעתך יש מקום לאנשים השומעים את הסיפור להתעורר גם הם או שמא האזהרות הללו מופנות לצדיקים שבעם כי איתם הקב"ה מדקדק יותר?

בתודה מראש.

תשובה

בס"ד

כל מי שראה את המראות הללו וכל מי שזימן לו הקב"ה לשמוע את הסיפור הזה או לקרוא את התשובה הזו - צריך להתעורר בתשובה.

האם מדובר בחלום אמת או דמיון - אפשר כך ואפשר כך ובודאי יש כאלה ויש כאלה.