איך להפסיק קשר וירטואלי?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/06/02 17:10 ג בתמוז התשסב

שאלה

כבוד הרב

שוב שלום!

שאלתי אותך על הקשר הוירטואלי עם הבחור שאני מכירה ואמרת לסיים.. אבל אני לא מסוגלת! לא מצליחה! ניסיתי 3 ימים ושוב חזרתי למחשב... וחוזר חלילה... מה עושים? האם אין אפשרות להמשיך לדבר אם הקשר הוא רק וירטואלי ורופף, סתם מה נשמע וכאלה... ועוד שאלה

אם זה מישהו שאני לא מכירה אותו במציאות, ואני מדברת איתו גם כי נחמד לשמוע נק' ראות של גברים על דברים שבחיים ואיתו הקשר הוא וירטואלי בלי שאנחנו מכירים או נכיר, הוא אפילו לא יודע איפה אני גרה או לומדת.. תודה!

וסליחה על ההטרדה..

אני

תשובה

בס"ד

שימי לב:

מצד אחד את אומרת שהקשר הוא סתמי:
"הקשר הוא רק וירטואלי ורופף, סתם מה נשמע וכאלה..."

מצד שני הקשר כל כך חזק:
"אני לא מסוגלת! לא מצליחה! ניסיתי 3 ימים ושוב חזרתי למחשב... וחוזר חלילה... "

מה האמת?

שעוצמת הרגשות ביחסים בין גברים לנשים הם הרבה הרבה יותר ממה שאנחנו חושבים וממה שאנחנו משערים.

בעבודתי כרב ראיתי לא פעם אנשים שהיה להם כל טוב חומרי ובגלל דברים הקשורים ל"קשרי איש-אישה" - הם היו מוכנים לוותר על הכל הכל.
הם היו מוכנים להפסיד קשר עם ילדים שלהם שאהבו אותם וגידלו והשקיעו בהם כל כך הרבה.
היו כאלה שהרסו קריירה, הפסידו מקום עבודה שטיפחו במשך שנים.
גם נפגשתי עם כאלה שהיו מוכנים ל,,,שים קץ לחייהם ממש בגלל דברים כאלו.

הכל בגלל פגישה עם אשה\גבר שאין להם סיכוי של ממש ליצור קשר משמעותי.

זה לא שהשכל לא עובד כל כך טוב. אלא שהכוחות הפועלים במקרים כאלו הם יותר חזקים מהשכל של האדם ולפעמים משתקים אותו.

אסור להגיע למצב של התנגשות. הכוחות הללו צריכים לעבוד בכל כוחם יחד עם השכל.

למה הדבר דומה?
אם נמשים את הכוחות הללו לכוח של משאית כבדה ביחס לכוחו של אדם.
הדרך הנכונה היא לא ליצור התנגשות בין הכוחות הללו בין כוחו של האדם לכוחה של המכונית\משאית. הדרך הנכונה היא לשלב אותם ולכוון את הכוחות הללו לחיובי.

אבל אסור לתת לכוח הזה להוביל בניגוד לדרך החיים שלך. אסור לתת לזה לקרות.
צריך לתת לכוח האהבה הגדול שלך להתפתח במקומות שבהם הוא יביא רק ברכה.
זיכרי היום את זורעת זרעים של קשר שאינך יודעת איך הוא יתפתח אבל ראי כבר היום את קצת "כבולה":
"לא מסוגלת! לא מצליחה!"

אם תמשיכי - הוא יתפתח.
אחר כך יהיה עוד יותר קשה ממה שאת מתארת.

----
מה עושים?

כך כתוב במסכת סוכה דף יד/א
"מעשה - מוציא מיד מעשה ומיד מחשבה.
מחשבה - אינה מוציאה לא מיד מעשה ולא מידי מחשבה"

עשי מעשה!!
אל תתקרבי למחשב במשך חודש. נתקי לו את החוטים. העסיקי את עצמך בדברים אחרים. קחי ביד ספרים שהרבה זמן לא קראת.

אם את חייבת את המחשב לצורך העבודה שלך. נתקי את המודם.
עשי פעולה של ממש על מנת לקבע את ההחלטה שלך.

בהצלחה