איך לגרום לחניכות לבוא לסניף בשבת?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/09/12 17:36 ה בתשרי התשעג

שאלה

שלום,

אני מדריכת שבט ניצנים בבני עקיבא, ויש לי בעיה עם החניכות.

הבעיה היא שהחניכות שלי לא רוצות לבוא לבני עקיבא בימי שבת. זה נמשך כך כבר בערך חצי שנה ואני לא יודעת מה לעשות.

לפעולות אמצע שבוע מגיעות 4 חניכות בערך וזאת למרות כל ההשקעה שלי ושל המד"שית שלי.

כמו בכל כיתה גם אצלן יש בעיה של לחץ חברתי, ואני פשוט לא יודעת איך לגרום להן לבוא לסניף!

פעולות מגניבות, צ'ופרים, שיחות טלפון, לוח בני עקיבא בכיתה.

אני כבר ממש מיואשת.

החלטתי לנסות לשנות את הגישה שלי. להיות יותר רכה. אך זה כבר מגיע למצב שאני מוותרת להן על תפילת מנחה, מפקדים.

ועדיין, החניכות טוענות שהן "לא נהנות".

מה לעשות?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

את כותבת בעצמך מהו 'המפתח' להצלחה ולכשלון: "החניכות טוענות שהן 'לא נהנות' "

חשוב לבדוק ממה הן נהנות.
צריך גם להעניק לכל אחת הרגשה שצריכים אותה.

כדאי לערוך שיחה אישית עם כל חניכה. בשיחה הזאת תסבירי לה כמה חשוב שהיא תבוא בשבת וגם תשאלי אותה 'ממה היית נהנית בשבת', או - 'מה כדאי לעשות כדי שכולם יגיעו לשבת'.

לאחר שתקבלי תשובות מכל החניכות, תבדקי מה אפשר לעשות כדי לתת מענה לרצון של הבנות...

כדאי גם לטלפן אל כל אחת בערב שבת, ממש לפני שבת, כדי להזכיר לה שחשוב שהיא תבוא לפעולה בשבת.