איך לגרום לבנך להתפלל טוב?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/10/03 06:00 כ בתשרי התשסד

שאלה

כבוד הרב !

איך אפשר לגרום לבנו להתפלל לשמה ? ולא לפטפט או לצחוק בתפילה ?

רחלי

תשובה

בס"ד

העצה וההמלצה היותר טובה ובטוחה לגרום לסביבתנו להתייחס בכובד ראש וברצינות גמורה לתפילה, זו ה[דוגמא האישית]!

אם ילדינו המתפללים עמנו יראו אותנו ח"ו מרשים לעצמנו לשוחח מידי פעם בשעת התפילה או קריאת התורה עם זולתנו, הם פשוט יחקו אותנו ויעשו כמעשינו ויחסם לתפילה יהי דומה לשלנו.
אך אם נרצין וניתייחס ברצינות בראויה לתפילה ולמקום, ונדע ונודיע תמיד שזה בית אלוקים וזה שער השמים. ואם באנו לבית הכנסת כדי לפטפט, לאן נלך כדי להתפלל אם המקום שמיוחד ומיועד לתפילה, לא משמש אך ורק לכך, אז ודאי אנחנו לא נהיה חשודים להתפלל במקום שאינו בית תפילה, אבל "ביתי בית תפילה יקרא לכולם".

וכדברי הגמרא בברכות: אין תפילתו של אדם נשמעת לא מתוך שחוק ולא מתוך שיחה, ולא מתוך קלות ראש או עצלות או עצבות, אלא מתוך שמחה של מצוה שנאמר: "עבדו את ה' בשמחה וגילו ברעדה" - במקום גילה שם תהא רעדה.

והעיקר הדוגמא האישית, שנוכל לשמש מודל לחיקוי לכולם.