איך יתכן שרב גדול יבקש מתלמידו לפתות את אישתו????

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/08/02 02:41 כג באב התשסב

שאלה

שלום

כיצד ניתן להסביר את רבי מאיר שבקש מתלמידו לפתות את אשתו לדבר עבירה כדי להוכיח לה שנשים דעתן קלה עליהן

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ראשית אני מעתיק לך את דברי רשי במסכת עבודה זרה דף יח'
ואיכא דאמרי משום מעשה דברוריא -
שפעם אחת ליגלגה על שאמרו חכמים (קדושין דף פ:) נשים דעתן קלות הן עלייהו ואמר לה חייך סופך להודות לדבריהם וצוה לאחד מתלמידיו לנסותה לדבר עבירה והפציר בה ימים רבים עד שנתרצית וכשנודע לה חנקה עצמה וערק רבי מאיר מחמת כסופא.

אין ספק כי מעשה זה של רבי מאיר לא היה צריך להעשות.
וחז"ל העבירו ביקורת על מעשה זה.

מה עבר לרבי מאיר בראש בשעה שצווה לתלמידו לנסותה?
זו חידה.
אני חושב שהיתה לו כוונה טובה כדי ללמד תורה והוא לא העלה על דעתו שהניסיון אכן יתממש.
יתכן שהוא חשב לעצור את דבר העבירה לפני ביצועה אך לא עלתה בידו.

ועל כן כמה צריך להתפלל להשם שלא יביא אותנו לידי ניסיונות.
וק"ו שאנו צריכים להמנע מלהכניס את עצמינו לניסיונות.

השם יעזור לנו לעזור לעצמינו.

בברכה,

עוזיאל