איך זה שיש חכמים ויש טפשים יש חולים ויש בריאים?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 03/08/07 14:05 יט באב התשסז

שאלה

שלום.

רציתי לשאול: איך זה יכול להיות שיש אנשים שנולדים חכמים,בריאים,יפים וכו'.. ויש אנשים שנולדים לא כ''כ חכמים,או לא בריאים,מה זה? הפליה ח''ו? הם עדיין לא עשו מעשים טובים\רעים אז איך הם מקבלים מתנות\דברים רעים? איך יתכן שיש אנשים כ''כ מיחדים,מאיפה הזכות הזאת? תודה מראש.

תשובה

ב"ה

שלום.

הקרטריונים הם לא רק מה שכתבת (חכמים יפים בריאים )
כל אדם שנולד הוא ברכה שונה מחברו. אין 2 בני אדם שהם אותו דבר !! כל אדם יש לו ברכה מסויימת שהוא ורק הוא נושא אותה ואת הברכה הזו הוא ורק הוא מביא לעלום.
הברכה הזו קשורה מאוד בשם שלו(בתוך במילה נשמה יש אותיות שם)והשם שלו הוא הוא מהות נשמתו!!

הקב"ה מייעד שליחות לכל נשמה וממילא לכל אדם יש שליחות שונה מחבירו וכל אדם מתקן ומקלקל בעולם לפי הניסיונות וההתמודודיות שלו בעולם.
וטרם יצירת האדם נקבע אם הוא יהיה גבוה או נמוך שמן או רזה וכ"ו אבל אם הוא יהיה צדיק או רשע לא קובעים כי זה עצם הבחירה החופשית של האדם לעשות מעשים טובים או רעים.

גם אנשים שנראים לך שהם סובלים או שהם לא בריאים וכ"ו יש להם יעוד ושליחות בעולם ויש להם ברכה מיוחדת שאין אותה לאף אדם ואת הברכה הזו הם מביאים לעולם בצורה הזו .

שיהיה חיים טובים לעם ישראל אמן.

בברכה,

עוזיאל אליהו,
.