איך הכל התחיל?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/05/13 21:59 כח באייר התשעג

שאלה

שלום הרב, השאלה שלי היא איך באמת הכל התחיל? נכון הקב"ה ברא את העולם ולפני בריאת העולם הכל היה "תוהו ובוהו".. אבל אני באמת לא מצליחה להבין.. איך נברא אלוקים? הרי אין מישהו מעליו לא? אז איך זה שפיתאום נברא העולם איפה אלוקים היה לפני?מה היה לפני?? אני לא בטוחה אם באמת יש תשובה לזה אך זו שאלה שמאוד מעסיקה אותי לאחרונה... ( חשוב לי לצייןן כי אני לומדת באולפנה ואני דתייה לאומית-מסורתית..) רוב תודות!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

השאלה שלך צריכה להשאל על הרגע שבו נוצר ה-'יש' מתוך ה-'אין' (ה-'תהו ובהו' הוא חלק מהבריאה. התהו ובהו הוא חלק מה-'יש' שהקב"ה ברא מתוך ה-'אין').

השאלה היא: מה היה לפני שנוצרה בריאה 'יש מאין'.

התשובה שלי מסתמכת על תורת היחסות של אינשטיין. הוא הוכיח שהזמן הוא חלק מהעולם החומרי* הזמן איננו מוחלט, קצב הזמן נקבע לפי המציאות החומרית שבתוכה הזמן מתנהל.

לכן לפני שנברא העולם לא היה בכלל זמן - באין זמן אין גם "לפני הכל".

עד כמה שהדבר קשה להבנה, עלינו לדעת שאלוקים קיים מחוץ לזמן או מעל הזמן (זה יסוד ההבנה שאלוקים יודע את העתיד מבלי שהוא קובע את העתיד שלנו - 'שאלת הידיעה והבחירה').

התשובה לשאלה שלך: לפני שנברא העולם לא היה זמן והיה רק אלוקים כישות רוחנית שמעל הזמן.
מהרגע שהחלה בריאת העולם החל הזמן.

על הזמן לפי תורת אינשטיין עייני:
http://he.wikipedia.org/wiki/התארכות_זמן#.D7.94.D7.AA.D7.90.D7.A8.D7.9B.D7.95.D7.AA_.D7.96.D7.9E.D7.9F