איך הבן יוכל לאכול אצל אמא שלו?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/08/06 14:07 ל באב התשסו

שאלה

שלום לרב שרלו,

אני פונה אליך מתוך מצוקה גדולה.

אני אם לילד מקסים בצבא.

לפני שנתיים בעקבות משבר משפחתי ואישי נפרדתי מאבא של בני.

כמשפחה חיינו בעולם הדתי.

המשבר הרחיק אותי מהדת וכיום אני לא חיה חיים דתיים.

במהלך הפרידה השתמש האבא בילד שלו וגרם לנתק של חודשים ארוכים ביני לבין הבן היקר שלי.

מיום הפרידה אין שמחה בחיי.

מיותר לציין שבני חשוב לי יותר מחיי ואהבתי אליו ללא גבול.

בחודשים האחרונים מנסים חברים ובני משפחה לעזור לנו להתגבר על הנתק.

המטבח שלי אינו כשר וחשוב לי שכשיגיע בני אל ביתי אוכל לבשל לו את האוכל שהוא כל כך אוהב ואני בטוחה שהוא מתגעגע אליו.

רכשתי כלים חדשים המיועדים רק לו.

האם תוכל לסייע לי.

אני כל כך מתגעגעת לנוכחות של הבן שלי בבית.

וחשוב לי למצוא את הדרך לבשל בעבורו את האוכל שהוא אוהב מבלי להכשיל אותו באמונתו.

תודה

תשובה

שלום וברכה
אין בעיה שלא ניתן להתגבר עליה בדרך פשוטה.
העובדה שקנית כלים מיוחדים זה הצעד הראשון והטוב שעשית.
צריך להזמין אותו לביתך, ויחד עימו (אם הוא תלמיד חכם) או עם רבו לקבוע כיצד ניתן לבשל אוכל כשר במטבח לא כשר, והוא כמובן ישתכנע שאת מתכוונת לעשות בדיוק את מה שההלכה דורשת - ואז אין כל סיבה שלא יבוא ויאכל אצל אמו.

מהתיאור שאת מתארת נראה כי האוכל אינו הסיבה אלא זה התירוץ. אני מקווה שתמצאו דרך לחדש את הקשר ביניכם בדרך הטובה והראויה.

כל טוב ובהצלחה