איך בוחרים חתן

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/05/02 16:24 כב באייר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום!

אני בת 17 והכרתי בחור דתי בגילי.

נעים לי בחברתו ומחשבותיי זהות לשלו, אני מרגישה כאילו הוא ה'נפש התאומה' שלי. אנחנו מסתדרים טוב ביחד והוא מאוד מעוניין בהעמקת הקשר, כיצד אדע האם הוא זיווגי? לאלו דברים עלי להתייחס?

תשובה

בס"ד

אם את רואה שהוא בחור בעל מידות טובות, לא כועס, חרוץ, מתחשב, חושב על טובתך ועל טובת אחרים, עדין, וכד' את בדרך הנכונה.

חשוב גם לראות שהוא טוב עם אלוקים ולא בכעס אתו. מי שמנותק מאלוקים - בסופו של דבר עלול להיות גם רע אליך. צריך לראות שהוא בקשר עם אלוקים, מתפלל באמת. שהוא לומד, שהוא שייך לתורה ולמצוות. צריך לראות שאתם ברמה דומה בדברים הללו.

עוד צריך לראות מי היא המשפחה. אף על פי שהמחשבה הטבעית היא "אני מתחתנת איתו לא עם אמא שלו" וזה נכון. אעפ"כ אם את רוצה לעמוד על המידות הסמויות שלו, את צריכה להסתכל על המשפחה שלו וממנה תלמדי על המידות הסמויות שלו שעשויות להתגלות בו ברבות הימים או,,, בילדים המשותפים שלכם.

גם רקע אישי הוא מאוד חשוב. אם הוא יציב בדרכו אם הוא יציב בלימודים או בעבודה. או משנה כיון כל פעם.
אם הוא בעל תשובה, זו מעלה גדולה רק בידקי כמה שנים הוא במסלול הזה וכמה הוא חזק בו?

כל הדברים הללו באים רק לחזק את המחשבה על ה'נפש התאומה' שלך. שהיא לא רק תחושה אלא עובדה.

לא שאלתי בן כמה הוא? אבל אחרי כל השאלות הללו או אולי קודם לכן בידקו אם אתם יכולים להנשא בזמן סביר כי למשוך יחסים כאלה במשך שנים על מנת להתחתן בגיל 24 - זה לא סביר כלל.
אם הוא בגיל בשל לנישואין ואת מוכנה לחתונה בגיל 18 אולי אנחנו רואים כאן התרקמות של משפחה צעירה ואוהבת.

בהצלחה.