איך אני משחררת מחסומים?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/11/02 10:06 טו בכסלו התשסג

שאלה

שלום הרב,

היה לי פעם חבר, לא שמרנו נגיעה,"נסחפנו" והגענו כמעט ליחסי אישות. הרגשתי שהקשר אינו טוב עבורי, ונפרדתי למרות שהייתי קשורה אליו מאד. אולם מאז כאשר אני יוצאת עם בחורים אחרים- קיים אצלי מחסום נפשי: אין סיכוי שאסחף לשום דבר כי אני פשוט לא יכולה. משהו נחסם. קראתי באחת מתשובותיך כי אצל בנות רבות יש מחסום בשל אי היכולת להתמסר לפני שהקשר הוא במסגרת נישואין. הבעיה אצלי היא שאני חוששת שגם לאחר שאתחתן ישאר אותו מחסום, ולא אוכל להתמסר לבעלי העתידי. משום כך כבר סיימתי שני קשרים, בהם הבחור רצה להתחתן ואילו אני הרגשתי בעיקר שאיני מספיק אוהבת ונכספת לעשות זאת, על אף כי היה רגש וקשר נפשי טוב.

שאלתי היא: האם אותן בנות שאמרת שיש להן מחסום-יכולות לסמוך על כך שהעניין הזה יפתר לאחר הנישואין? אם הוא לא יפתר אז מה עושים? בתודה, ענת.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אכן ה "מחסום " הזה כבר לא קיים אחרי החתונה!!

אני מבין שאת מתכוונת ל :
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=13654
שם השאלה נשאלה ע"י בחור.

כיצד לשחרר את המחסום הזה ?
יש צורך לקבל הדרכה מסודרת בזוגיות וביחסי איש אשה
ויש המון אפשרויות כגון "בניין שלם " וכדומה.

ההדרכה שמקבלים לפני החתונה יש בה כדי לשחרר את הדמיון ואז מגיעם לעומק של קשר שהולך ונבנה עם הזמן.

בהצלחה,

עוזיאל

.