איך אני אי פעם אתחתן?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/07/05 18:11 יז בתמוז התשסה

שאלה

לרב שלום.

חזרתי בתשובה לפני כשנה ויש כמה דברים שאני לא יודעת מה לעשות לגביהם.

אני מעוניינת כבר להתחתן אבל יש כמה בעיות

1. יש לי קעקוע ואיזה גבר דתי ירצה להתקרב אלי?

2. הייתי בחיי עם גבר ואני מפחדת שבגלל זה לא ירצו אותי, שהערך שלי ירד.

מה לעשות?

תשובה

שלום וברכה
ראשית, ברוכה הבאה. בוודאי לא היה לך פשוט, ואין ספק כי זה גם לא יהיה קל בהמשך, אולם אנו שמחים שאת אתנו.
כדי לענות לך צריך הרבה יותר רקע – גיל, באיזה זרם חזרת בתשובה, מה את עושה כעת והיכן חייך מתנהלים וכדו'.
על כן אוכל לומר באופן כללי בלבד. זה לא יהיה פשוט – גם בשל העובדה שלכל מצטרף לחברה זה לא פשוט, גם בשל העובדה שאולי יהיו בנים שיפרשו את הקעקוע לא נכון (אם כי זו בוודאי לא סיבה), וגם בשל העובדה שיהיו בנים שירצו את נשותיהם ראשונות אצלם וללא קשר קודם.
ברם, בסופו של דבר האישיות שלך, הרצון הטוב שלך, המידות שלך ומי שאת באמת יכולים לגבור על כל הדברים, על אף שיהיה קשה. על כן, התקדמי בכל אותם תחומים העושים אותך מיוחדת (ויש לזכור כי את מביאה אתך עוצמות מיוחדות שלעיתים לא קיימות בבנות דתיות, וזה יתרון), והיי באזור של אותם אלה החפצים בנישואים – ובעיה"ת תצליחי.

זו גם ההזדמנות לומר לכל ה"דתיים מלידה" שלא לשלול קטגורית נישואין עם בעלי ובעלות תשובה, כי אם להתייחס לכל אחד לגופו, ולדעת לקרוא את היתרונות המיוחדים, וכך לבנות בית קדוש בריא ונאמן בישראל.

כל טוב