איך אמשיל חכמתי על תאוותי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/06/13 04:09 ו בתמוז התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב, שאלתי את הרב דוד לוי את השאלה הבאה -

https://www.kipa.co.il/ask/personal.asp?id=290614

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אתה משחק באש ומקווה שלא תשרף, אש התאווה בוערת בך.
כדי להמשיך ולשחק באש אתה ממלא את עצמך בתירוצים.
היצר הטוב שלך מעורר אותך להזהר אבל אתה בעצמך יודע שכרגע היצר הרע מתגבר - לא פלא, לצידו נמצאת נערה צעירה...

במצב הזה יש פתרון אחד (גם את זה אתה יודע) אלא שאתה מסרב לעשות זאת.

הקשר אתך לא יפתור בעיות אמיתיות של הצעירה.
אתה ודאי צודק בתפיסה שלך שהצעירה צריכה תמיכה מאנשים קרובים - אבל אלו צריכות להיות חברות טובות ולא בנים. במצב שלה, התקרבות אל בנים עלולה להזיק לה מאוד מפני שהיא מבקשת את הקרבה הגופנית. תסביר לה את זה. תעזור לה להשתלב בחברה טובה של בנות.

אם אתה רוצה לעזור לה - וזה חשוב ונכון, תמצא את מי שאתה יכול לשתף בדברים הללו - הורים שלה, מחנכים שלה, מדריכים או כל מבוגר אחראי שיכול להתערב לטובתה.

תעזור לעצמך ותפרד ממנה. תעשה את זה בעדינות וברגישות - תסביר לה שהקשר הזה מזיק לשניכם ואסור לכם להמשיך בו.