איך אלוהים נוצר??

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/12/11 20:35 כח בכסלו התשעב

שאלה

אני משתגעת!!!

למה אף אחד לא יודע לענות לי?!

אולי כאן תהייה תשובה.

איך אלוהים נוצר???

הרי אם אלוהים ברא אותנו, מי ברא אותו??

ואם הוא נוצר סתם ככה פתאום,

אז למה לא הגיוני שאנו כולנו לא נוצרנו כך גם כן??

תשובה

בס"ד
שלום רב,

השאלה שלך מעידה על קושי להבחין בין הא-ל ובין העולם, בין הבורא והבריאה. אנסה בדברים להלן להסביר את ההבחנה הזאת.
האמונה שלנו מבוססת על כך שאנחנו בריות שנבראו על ידי אלוקים - כל תבל ומלואה.
אבל הבורא, הוא המקור לכל דבר, ממנו הכל נוצר.

עלינו להעמיק בשכלנו ולהבחין בין העולם שהוא כל המציאות החומרית העצומה שגם אנחנו חלק ממנה ובין הבורא שהוא אין סוף שכולו רוחני, אין לבורא שום מציאות חומרית. לכן לא שייך בכלל לשאול 'מי ברא אותו' הקיום של ד' הוא אין סוף = לפני כולם ואחרי כולם לעד.