איך אדע שה' לא נטש אותי?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/09/02 22:16 יז בתשרי התשסג

שאלה

אני מתנצלת על אורך השאלה...

השנה האחרונה שלי לא היתה ממש קלה, אני נשואה שנה ושמונה חודשים ועדיין לא נכנסתי להריון, וכשנה אני לא מוצאת עבודה , וקשה לי עם המצב, להשתעמם כל היום... עד שבעלי חוזר וכו'.

אני מרגישה כאילו ה' עזב אותי... כי עברתי על מצות כרת...

למרות ששמרתי על עצמי כל כך, הייתי פשוט צדיקה עד שהכרתי את החצי השני שלי, ואז, למרות שלא האמנתי שזה יקרה לי, איבדתי את בתוליי לאחר שהתארסתי לו, ואחרי הנישואין בערך שנה הייתי הולכת לטבול, וסופרת שבעה נקיים אבל תמיד היינו נופלים, ולא שמרנו טהרת המשפחה, הרגשתי מין התנתקות מאז מהבורא...

למרות שתמיד לאחר החטא הייתי יושבת ובוכה לה', מתודה, ומתחרטת מעומקי נשמתי... פשוט בכי תמרורים...

אני מרגישה שמאז ה' לא מסייע לי...

מה לעשות???

עכשיו אנו כבר כמעט שנה שומרים טהרת המשפחה לכל דקדוקיה ולכל פרטיה(אנו הולכים לשיעורי טהרה בקביעות אצל רב ורבנית פוסקי דמים)

ולפתע היום זה קרה שוב... אחרי כמעט שנה...

אולי זה מרוב יאושי... שאני לא מוצאת עבודה, לא מוצאת את עצמי, לא זכיתי בזרע בר קיימא...

נגענו האחד בשני... אמנם לא עשינו את העניין עצמו... אבל יצא לבעלי זרע לבטלה... אחרי שנה שהצלחנו לקיים הכל כמו שצריך...

אני מרגישה שה' כאילו לא סולח לי עוד מאז...

מה לעשות?

איך אדע שהוא איתי???

אני כל כך מאוכזבת מעצמי...

כל כך עצובה...

למרות שממש התחזקנו מאז שהכרנו...

הוצאנו טלויזיה, כיסוי ראש מלא, קביעת עיתים לתורה מידי יום, תפילה במניין, ציצית, תהילים, שיעור של החפץ חיים, והתחזקות בהכל...

וכמובן שמירת טהרת המשפחה..

אבל אני לא מרגישה שה' איתי...

כמובן שזה שאני חיה זוהי ההוכחה...

אבל אני לא מרגישה את השגחתו כמו פעם... לפני החטא...

עמדתי בכל כך הרבה ניסיונות עם גברים בחיי, אבל עם בעלי נפלתי...

מה עלי לעשות? אני שומעת מידי יום ערוצי קודש... אבל זה לא נותן לי תשובות לשאלותיי...

בתודה מראש...

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

השם מזמן לכם נסיונות כדי שתעמדו בהם.
אם נכשלים אז קמים!!!!!!
קמים ומנסים שוב,
תפקיד הניסיונות זה להרים אתכם גבוה גבוה.

החמור ביותר מכל מה שכתבת זה ליפול לתהומות היאוש והעצב.
אסור להתייאש !!
אסור להיות עצובים!!!
אסור לאבד את התקווה !!!!

זה דרכו של היצר הרע להפיל אותך בעברה וא"כ בעצב אל תתני לו.

מצוה גדולה להיות בשמחה תמיד
אפילו בשעה שנופלים. ועל זה נאמר "אל תשמחי אויבתי לי כי נפלתי - קמתי. כי אשב בחושך - ה' אור לי.

תמשיכו בכוון שבחרתם.
להתחזק ברוחניות,
להתפלל להשם,
להקפיד במצוות.
ומעל הכל לנסות לשמוח במה שיש ,
יש לך בית ,
יש לך בעל,
ובעזרת השם יהיו לכם ילדים.

אני חושב שכדאי לך לנסות למצוא עבודה כל שהיא כי השעמום יכול להוציא אותך מדעתך!!!
אני לא מוכן לקבל את הביטוי "מאוכזבת מעצמי"
יש בך המון!!!!!!!!! דברים יפים.
יש בך המון!!!!!!!!!!כוחות טובים.
את מוכשרת בהמון!!!!דברים.
אז קדימה תוציאי את הטוב שבך מהכוח לפועל.
וכשיהיה לכם ילדים בעזרת השם תהיה להם אמא נפלאה.
(אמא שיודעת מזה ליפול אבל יודעת גם איך לקום)

כדאי גם לפנות למכון פוע"ה בירושלים 5370458 02-

אני מאחל לך ומברך אותך שהשם ימלא משאלות ליבך לטוב
אמן.

עוזיאל.