איך אדע לבחור

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 15/11/07 22:21 ה בכסלו התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני מאמינה באמונה שלימה שהכל מאת ה' ורק לטובה, גם כשאני מיואשת ממשהו אני מנסה להחדיר לעצמי לראש שהכל הכל זה לטובתי וה' לא רוצה שיהיה לי רע... וככה אני איך שהוא יוצאת מהיאוש.

אני כבת 18, הורי מאוד רוצים שאני יתחתן, את האמת - לי אין בעיה בגיל הזה, אבל יש לי בעיה אחרת. אני לא הייתי אף פעם בקשר עם בחור, תמיד שמרתי על עצמי בנושא הזה. ואני מפחדת שעכשיו יהיה לי קשה לבחור מישהו באמת ירא שמים, כי אני באמת רוצה מישהו כמוני. ואני מקווה מאוד שאני יקבל, אבל זה קשה למצוא, ואיך אני יחפש בכלל?? מה, אני אלך לישיבות ו..? איך אני אוכל למצוא בחור טוב מבלי להיסתובב בתוך סביבה של בחורים? שהואי יחפשו לי? איך זה הולך בדיוק? יש לי אח ואחות גדולים מעלי שהם לא נשואים אבל הם ברמה דתית פחות ממני והיו להם חברים וחברות. אני ה"מוזרה" כביכול בבית...

אשמח מאוד אם תעזור לי בנושא הזה. אני מאמינה שה' ישלח לי את הזיווג הראוי לי משורש נשמתי אבל אני לא מדברת ככה סתם עם בנים אז איך זה יגיע??

תשובה

שלום
חז"ל מלמדים אותנו כי זיווגו של אדם בא לו בהיסח הדעת, היינו שלא תמיד חייבים להיערך לכך וה' נותן בזה סיוע.
בניגוד לשאר דברים הדורשים השתדלות אנושית וסיוע אלוקי כאן העיקר הוא פעולת שמיים.
את לא אמורה לעשות הרבה , רק לספר לכמה חברות, וכמה דודות. והן תיכף יזכרו בקרוב משפחה או מכר צדיק שמתאים בדיוק בשבילך.
חוץ מזה העיקר הוא להתכונן לנישואין ברמה ההילכתית , לדעת הלכות משפחה וברמה המוסרית לדעת להתחלק ולהתפשר ומה' אשה לאיש.
בשורות טובות בקרוב