איחולים נכונים בימים הנוראים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/09/13 23:34 י בתשרי התשעד

שאלה

שלום רב

ראשית אני מודה לכם על האתר, מקסים בעיניי.....

שנית ברצוני לשאול, ברוח התקופה אנו נוהגים לברך איש את רעהו בברכת שנה טובה וכן בברכת......

גמר חתימה טובה או חתימה טובה ? מתי נהוג לברך ומה מה ?

רבים נוטים לומר דברים לא בדוקים ועפ"י הגיון, אשמח אם תפתרו לי סוגיה זו....

בברכת תודה

רוני

תשובה

בס"ד
שלום רב,

'שנה טובה' = ברכה שלא קשורה למשהו מסוים במסורת, מתאימה לכל התקופה.

'לשנה טובה תכתב ותחתם, לאלתר, לחיים טובים ולשלום' = כך מברכים בליל חג ראשון(!) של ראש השנה. בכך מבטאים בטחון שהמתברך הוא צדיק שנחתם מיד לטובה.

'גמר חתימה טובה' או 'גמר טוב' = בכל עשרת ימי תשובה וביום כיפור מפני שביום כיפור נחתם גזר הדין.

'פתקא טבה' = בהושענא רבה, מפני שלפי המקובלים זהו החתימה הסופית (לכן גם נעשה הלימוד בליל הושענא רבה).

ותתברך בכל הברכות כולן!!!