איזה שם שני כדאי להוסיף?

חדשות כיפה הרב בני לאו 25/04/02 03:17 יג באייר התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב . בשעה טובה נולדה לי בת למחרת הלידה עליתי לתורה ובירכתי את היולדת ונתתי שם לתינוקת" " חן " נ"י, כשעה לאחר מכן - התקשרה אישתי והודיעה לי כי לקחו את ביתנו לשניידר - מכיוון שהיא נהייתה חיוורת ועל סף עילפון, גילו כי יש לה סוכר נמוך בדם, כרגע לא ידוע אם המחלה חולפת או קבועה, ברצוננו להוסיף לה שם שני ( אך לא חיי'ה כי זהו שם אימי שתחיי'ה עד 120 ), מהו השם הכדאי? האם צריך לעלות שוב לתורה ולברך שוב את היולדת והתינוקת, האם יש להחליף את השם לגמרי(יש המתייעצים עם רבנים לפני קביעת השם, אנו לא עשינו זאת )

מצפה לישועה במהרה בימנו ולרפואה קרובה אמן

תשובה

לישראל
בחירת שם היא אחריות כבדה מאד. שמו של אדם קשור לאשיותו ויש קשר עמוק בין שמו לנשמתו. יש רבנים הקשורים לעולם הקבלה המבינים בסודות אלו. הורי התנוקות זוכים לסייעתא דשמיא בבחירת שם. אין לי חלק בתורת הנסתר ומלבד קריאת שם לילדי איני ראוי לבחור שם לאחרים. אני מציע לך להתייעץ עם אשתך ולהתפלל יחד לסייעתא דשמיא בבחירת שם נוסף או למצוא רב שעוסק בכך.
אם בחרתם שם נוסף, תעלה לתורה תעשה "מי שברך" לחולה ותקרא לה בשמה החדש המלא (לא צריך להכריז על חידוש השם)
בברכת רפואה שלמה
בני לאו