איזה ספר הלכה ללמוד

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/03/02 15:14 כב באדר התשסב

שאלה

ב"ה הרב:

עולות בראשי שאלות רבות של, איך לנהוג בהלכות מה לעשות למה... והם רבות מאוד. זה כבר כמה זמן שאני משתמשת באתר זה כמענה לשאולתי ההולכות ומווספות והייתי רוצה לפתור את השאלות בדרך שונה. הייתי מעדיפה דרך ספרים. הייתי רוצה להשתמש באתר כ"מפלט אחרון". אבל הספרים בנויים בלשון גבוהה וקשה להבנה הייתי רוצה שתיתן לי שמות של ספרים שיעזרו לי, שיפרטו, יסבירו... לא איכפת לי כמה. תודה רבה לך ולכל הרבנים שעזרתם לי.

תשובה

בס"ד

את צודקת בשאלתך. ברוך ה' שיש כל כך הרבה ספרים - ממש אלפים, כל אחד מהם מטפל בנושאים אחרים וכל אחד מהם מכוון לרמה מסוימת וסגנון מסוים.

על מנת לענות לך אני צריך לשמוע מה הרקע שלך. אם הוא רקע דתי הייתי ממליץ על ספרו של הבן איש חי. זה ספר הלכה מצוין מחולק לפי שבתות. כל שבת קוראים את ההלכות השיכות אליו וכך במשך שנתים מקיפים את רוב ההלכות החשבות הבסיסיות.
יש קיצור שולחן ערוך ויש ויש ויש.

אם אשמע עליך מעט יותר - אדע יותר טוב מה לענות.

בהצלחה