איזה ספרים אפשר לקרוא?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/10/03 18:55 ו בתשרי התשסד

שאלה

מה דעת הרב על קריאת ספרים שיש בהם קטעים לא צנועים. האם אפשר לקרוא ספר כזה כשמדלגים על הקטעים הלא צנועים?

תשובה

בס"ד

ספרים הם דבר נפלא. ספרי סיפורים ועלילה מפתחים את הדמיון שלנו לצייר ולבנות את העולמות אותם הם מתארים, הם מעוררים את הרגשות שלנו להזדהות עם הדמויות ועם האירועים ופותחים לנו צוהר לעולמות רחוקים שלא הכרנו.

אבל עם כל ההשפעות והיתרונות הנפלאים יש להיזהר מנזקים מסויימים שעלולים להיגרם לעיתים.

חשוב לזכור שזה רק ספר ורק סיפור. להקפיד לא להיכנס יותר מידי לתוך העלילה, לדעת תמיד להבדיל בין דמיון למציאות.

ספרי קסמים ופנטזיה - אין איסור לקרוא. אך צריך להקפיד לזכור שהם דמיוניים בלבד, ואנו חיים בעולם האמיתי המציאותי. כל עוז נזכור זאת לא ננזק מהספרים ורק נהנה ונרוויח מהם.

ספרים לא צנועים לעומת זאת, אסורים לחלוטין !

לפעמים הדמיון שלנו יכול לגרום נזק יותר גדול מסרט או טלויזיה שם "כבר ציירו בשבילנו" את הקטעים הלא צנועים. עריות, זימה וחוסר צניעות מושכים אותנו ודרך היצרים והמקומות הכי נמוכים שבנו. אי אפשר לסמוך על זה שנדלג על הקטעים הגסים (אפילו אם היינו יודעים מראש מה הם בלי לעיין בהם . . . ).

מהם קטעים לא צנועים ?

אי אפשר לתת הגדרות ממש מדוייקות. כל קטע שמעורר בנו את הדברים הנמוכים הבהמתיים והגשמיים שבנו, שבונה את התאוות ומעורר את היצר אפילו הוא ברמז אפילו במילים ספורות – גורם נזק אדיר !

ובכלל, האם אנחנו רוצים לקרוא יצירות של מחברים וסופרים בעלי מחשבות מלוכלכות שכאלה (ועוד רוצה להפיץ ולפרסם אותם ברבים) ???

קרא והרבה, תהנה ותדמיין, תחשוב תאר ותרגיש והכל במעלה, בטהרה שיעלה אותך מעלה מעלה ולא חס ושלום יוריד.

בברכה.