איזה מנהג?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 15/04/07 23:38 כז בניסן התשסז

שאלה

רציתי לשאול אם סבא שלי נולד להורים ספרדים אך אומץ וגדל בבית אשכנזי ואימץ לעצמו נוסח וכך גם אבי נוהג הנוסח הוא בעיקרון כל דבר כמעט כאשכנזים ורק בפסח אנו אוכלים קטניות אבל גם לא את כל סוגי הקטניות איך עלי לנהוג ללכת אחרי אבי לחזור למקורות או ללכת לגמרי בנוסח האשכנזים

תשובה

ב"ה

שלום.

אתה צריך לנהוג כמנהג הספרדים.
ואם יש מנהגים שאתה רוצה לאמץ מעדה אחרת אתה רשאי אך תאמר "בלי נדר".
ועל מנת שלא תווצר מחלוקת כדאי לך להתייעץ עם אבא שלך ועם אמא שלך ואז לגשת לרב שמקובל עליך ועליהם ולהתייעץ איתו באופן פרטני על כל מנהג ומנהג.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.