איו לי כוח להתפלל בבוקר

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/07/02 22:11 כו בתמוז התשסב

שאלה

שלום!אני לא מצליחה להתפלל בכוונה וזאת מהסיבה שאני לא באמת מנסה מספיק, ואולי לא בכלל... אני יודעת שיש דרכים להתפלל בכוונה, להתכונן, לחשוב על כל מילה, ללמוד את פירוש התפילה, לצייר את ד' מולי, ... אבל אני לא עושה את כל זה כי פשוט אין לי כוח. זה נשמע מטומטם ומגעיל אבל על הבוקר כלכך להתאמץ זה מאוד קשה.. מה אתה אומר? בתודה רבה רבה מראש! יום מצויין!

תשובה

ב"ה

אביטל שלום.

זה לא שאין לך כוח (מה לא אכלת היום?)
את פשוט לא רוצה!!!!!

כן, את לא רוצה!

הדבר הראשון שצריך הוא לעורר את כוח ה ר צ ו ן .
אם תרצי מאוד תצליחי לקום בבוקר,
מהזה לקום!? לזנק !!!!

אשרייך שאת יודעת בשכל את שכתבת ותארת יפה בשאלה.
אל הידיעה השכלית הזו צריך לחבר קצת , קצת,
רגש
לא צריך להתבייש מלהיות רגשנית ולהתרגש בתפילה
לשיר, (לשיר זה כמו להיות ירדן...)
לרקוד,
לצעוק,
לבכות,
לשמוח,
לצחוק

בקיצור להכניס קצת"קרלבכיות" לתפילה.

ואז בחיבור נכון ומאוזן של שכל ורגש,
מאוד נהנים בתפילה.

בהצלחה,

עוזיאל
אגב- לפני 5 דקות כתבתי תשובה לאדם שהגדיר עצמו חילוני שרוצה להתפלל, עייני שם תחת הכותרת
"אני חילוני שחש צורך להתפלל"