איבדתי את האמונה באלוהים אני לא יודעת מה לעשות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/11/02 23:54 יג בכסלו התשסג

שאלה

איבדתי את האמונה באלוהים-איבדתי את היכולת להתפלל ולהגיד בשבחו..אני מרגישה שאני מתרחקת מהמצוות ומאלוהים....והדברהכי חשוב זה שאני לא כ"כ חושבת שזה מפריע לי.....

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אם נאבד לך משהו צאי וחפשי אחריו.!!!
גם אם נאבדה לך האמונה לכי וחפשי אחריה כי אם תחפשי בודאי תמצאי!!.

ןלעצם העניין.
הבחירה נתונה בידך.
אם להאמין או לא זו החלטה רציונלית שלך בלבד.
את זו שנושאת באחריות על מעשיך ואין בכך בכדי ל"העניש" את אלוקים או להעניש בני אדם.

להיות יהודי זה לחיות באורח חיים יהודי.
וכדי לחיות כך צריך ללמוד תורה.
מה עושים,
איך עושים,
למה עושים,

צריך להשקיע מאמץ ולשבת וללמוד!!!
קצת קשה אבל משתלם כי אם תלמדי אז תדעי:
מה עושים,
איך עושים,
ולמה עושים.

אז מה אם קצת קשה בחיים?

החיים הם כמו באופניים:
אם קשה סימן שאת בעליה
אם קל -את בירידה,
אם עומדים במקום-----נופלים.

אל תעמודי במקום .
קדימה תתחילי ללמוד!!!!

אספר לך סיפור על משהו שאיבד את השם אבל אח"כ מצא.

הרב לוי יצחק נעדר מתפילת "כל נדרי" בבית הכנסת
כולם חיפשו אותו ולא מצאו.
הוא לקח את שמשו איתו והם הלכו לבית בקצה העיירה והביטו דרך החלון על איש שישב בבית.
ומה עשה אותו האיש בביתו?

הם ראו אותו ישב ליד שולחן על השולחן היה 6 כוסות
ובקבוק יין.וכסא רק ליד השולחן.
הם רואים שהוא מוזג כוסית לעצמו ומוזג כוסית לכסא הריק ,מרים את 2 הכוסיות עושה לחיים ושותה.
כך הוא עשה 3 פעמים.

אחרי הפעם השלישית נכנס הרב ושמשו לביתו של אותו האיש ושאלוהו לפשר מעשיו.
והא הסביר להם כך:

בגלל שמתה אישתי אז עשיתי ברוגז עם אלוהים ואמרתי לו שאני יותר לא מתפלל תפילת שחרית.

בגלל שפטרו אותי מהעבודה אז עשיתי ברוגז עם אלוהים ואמרתי לו שאני יותר לא מתפלל מנחה.

בגלל שהשכן שלי נפטר אז עשיתי ברוגז ואמרתי שאני יותר לא מתפלל תפילת ערבית.

אבל עכשיו ערב יום הכיפורים ,
קבלתי החלטה שאני מתפייס עם אלוקים.
איך מתפייסים?
מביאים יין ומוזגים ומרימים לחיים.
אבז התפייסתי פעם ראשונה ואני שתיתי 2 כוסות ואמרתי לאלוהים שאני חוזר להתפלל שחרית.

ואח"כ מזגתי עוד 2 כוסות ואמרתי שאני מתפייס איתו ומתפלל גם מנחה
ואח"כ גם ערבית.

ואז שאל האיש את הרב :
ולמה באת לכאן?
אמר לו הרב כל מלאכי מרום באו לראות איך יהודי צדיק תמים עושה שלום עם אלוהים.

חזק , לא?

.