אטמור בשבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/06/10 01:08 ו בתמוז התשע

שאלה

שלום,

האם ניתן להשתמש במים שחוממו ע"י אטמור בשבת?

אם לא - במה זה שונה ממים שחוממו ע"י דוד שמש או מים שחוממו ע"י דוד חשמלי שכוון עוד מלפני שבת עם שעון שבת?

בתודה, שירי

תשובה

בס"ד
שלום רב,
מתוך דבריך מתברר שאינך מודעת לפרטי האיסור של שימוש במים חמים בשבת.
לידיעתך גם מים שחוממו ביום שישי לפני שבת בדוד חשמלי אסורים לשימוש בשבת. מפני שכאשר יוצאים מים חמים נכנסים לתוך הדוד מים קרים והללו מתחממים (בלשון ההלכה 'מתבשלים') בשבת מהמים החמים שבדוד.
לכן אין להשתמש בכלל במים חמים מדוד חשמלי.
ההיתר היחיד (שאינו מקובל על כולם) הוא מים של דוד שמש. מפני שחימום בשמש מותר בשבת. יש רבים שמחמירים לא להשתמש בדוד שמש (משיקולים הלכתיים שלא אוכל לפרט כאן).
מכל מקום גם המקילים מתנים זאת בכך שלא השתמשו בחימום המים בחשמל (בכל דוד שמש יש גם מנגנון חימום חשמלי) בכלל, גם לא ביום שישי.