אחריות מוכר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/05/12 19:00 יח באייר התשעב

שאלה

שלום רב.

הקדמה קצרה:

ברשותי אורגנית ביתית שנים רבות. מומלץ להשתמש עבורה בשנאי (טרונספומטור) 12V קבוע, ולא משתנה, משום שבשנאי משתנה האורגנית לא במיטבה, אך בהחלט ניתנת לשימוש - מנסיוני האישי - ומחזיקה זמן סביר כמו בכל שימוש אחר.

היום נכנסתי לחנות וביקשתי שנאי קבוע, המוכר השיב שאין לו, ויש לו רק את הפשוטים המשתנים. לאחר בדיקה בחנות נוספת סמוכה חזרתי אליו ורכשתי את המתשנה.

בבואי לביתי ניגנתי להנאתי למשך כחצי שעה, כשלפתע המכשיר כבה, והתברר שהשנאי חדל לפעול.

בבואי לחנות טען הלה, שמכיון שבמפורש חיפשתי את השנאי הקבוע, אות הוא שידעתי ששנאי משתנה אינו מתאים לי ולפיכך עלי לשאת בנזק. אני לעומת זאת טוען שאמנם העדפתי את הקבוע, אך מנסיוני ידעתי שגם המתשנה ראוי לשימוש, וכפי נסיוני בעבר המשתנים החזיקו מעמד זמן רב כמצופה, למעט שנאי זה.

מה הדין?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

נראה לי שבענין כזה המוכר אחראי לא פחות ממך. המוכר אמור להבין במכשירים שלו יותר ממך.
אם הוא יודע שיש הבדל כה מהותי בין שנאי קבוע ומשתנה - מדוע הציע לך שנאי משתנה?

אינני מומחה אבל בחשיבה הפשוטה שלי אני מסכים אתך שלא צריך להיות הבדל כה מהותי בין שנאי קבוע ומשתנה.

אני מציע לך לשוב אל המוכר ולומר לו שאתה מתכוון להתלונן, יש לך אפשרות להתלונן במקרים כאלה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3366564,00.html