אזכרה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/01/07 01:01 ז בשבט התשסז

שאלה

האם מותר לערוך אזכרה בכמה ימים לאחר יום הפטירה וזאת בשל כך שאנשים עובדים ופשוט לא נוח? אני אשמח לקבל תשובה בהקדם. תודה רבה

רבה!

בנוסף, האם בעיה לערוך אזכרה ללא מניין?

תשובה

שלום וברכה
א. אפשר לערוך את האזכרה לאוו דווקא ביום המדויק. בשנה הראשונה כדאי להקפיד, ויש גם משמעות ליום הפטירה המדויק (משמעות זו מופיעה כבר במשנה !!!) אולם האזכרה עצמה ניתנת להידחות לאור שיקולים שונים, ובלבד שהדבר יהיה לכבוד המת.
ב. בשל הרצון לומר קדיש באזכרה עושים זאת עם מניין. ברם, אם קשה להשיג מניין את הקדיש אומרים בהקשר של תפילה בבית הכנסת.

כל טוב ושמחת חיים