אזכרה לפני השלושים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/01/07 21:01 יא בשבט התשסז

שאלה

האם מותר לערוך אזכרה בבית העלמין לפי הנוסח המקובל (אל מלא רחמים, קדיש וכו') לפני השלושים.

גילוי מצבה נעשה כבר לאחר השבעה...

תודה

תשובה

ב"ה

שלום.

יש משמעות רוחנית לעריכת האזכרה בזמן המיועד.
אם יש אילוץ כגון שהתאריך חל בשבת אז ניתן לערוך את האזכרה ביום ראשון או להקדים ליום שישי (בעדיפות שניה).
ואם לא ניתן לעלות לקבר אז אפשר לערוך את האזכרה בכל מקום שאתה נמצא ובלבד שתערוך אותה בזמן הנכון.
אתה יכול לכנס מניין בביתך או לערוך את האזכרה בבית הכנסת בין תפילת מנחה לערבית .

מן השמיים תנוחמו אמן.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.