או סי די

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/09/13 14:29 ט בתשרי התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב,לאחרונה ממש התחלתי ליטול כדורים בגלל שכנרא יש לי או סי די.יש לי המון חששות בנוגע למצוות אבל חששי העקרי כרגע הוא מיום כיפור אני פוחדת מנדרים(בלי נדר) כי הרבה מחשבות בראש שיגעו אותי אז אמרתי אני מבטיחה שככה וככה כדי להיפטר מהן ממש הבטחתי ואני לא יודעת אם צריך לכך התרת נדרים וזה נחשב אני בלחץ א נוראי מיום כיפור ואני בוכה המון בבקשה עזור לי בתודה מראש וגמר חתימה טובה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מצטער שלא התפניתי להשיב עד כה.

את פטורה לגמרי מכל ענין הנדרים.
אין לך מה להיות מוטרדת מזה.
על תתעסקי עם זה בכלל!!!

להלן תשובה מפורטת יותר של הרב שרלו:
http://www.ypt.co.il/show.asp?id=34898