אור לגויים- איך??

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/07/02 11:29 טז באב התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב.

יש את העניין שעם ישראל צריך להיות אור לגויים.. זה מעלה לי שתי שאלות-

א. מה מקורותיו של עניין זה?

ב. איך אנו יכולים להיות אור לגויים כשבעם ישראל עצמו יש שחיתויות, גניבות, רצח, אונסים, מעילות וכו'.. איך אפשר להגיד שאנחנו אור לגויים בעוד יש מדינות שחיות בשלום ושלווה שנים על גבי שנים, בעוד אנחנו חיים ממלחמה למלחמה? איזו דרך בדיוק אנחנו יכולים להטוות לשאר אומות העולם בעוד אנו במצב כל כך עגום?

תודה מראש

-הדס-

תשובה

ב"ה

הדס שלום.

1- השם ברא את כל העולם כולל האנשים שבו על מנת שעם ישראל יהיה עבור העולם ועבור האנשים - לב -

האנושות נמשלה לגוף האדם.לכל איבר יש תפקיד מוגדר
לעין ,לפה, לאוזן לרגל, וכ"ו
עם ישראל באומות הוא הלב.
לב צריך לתת חיים לכל הגוף .
דופק הלב הוא הוא סימן החיים.
אכן רובצת עלינו אחריות כבדה להיות אור לגויים.

אני חושב שאנחנו משתדלים לעמוד במשימה על הצד הטוב ביותר ויש עוד מקום לשיפור.
מי מלמד את כל העולם מהו מוסר?
מי מלמד את כל העולם את ערכי 10 הדברות שכלל לא היו מקובלות בעולם?

עוד רבה הדרך אך נלך בה עד הסוף ,אנו כעת אור לגויים
ונמשיך להאיר בעוצמות יותר גבוהות של פרוז'קטורים.
כמאמר ישעיהו הנביא:

" והלכו עממים רבים ואמרו: לכו ונעלה אל הר השם אל בית אלוקי יעקוב ויורינו מדרכיו,
ונלכה באורחותיו,
כי מציון תצא תורה ודבר השם מירושלים"
להרחבה יש לעיין בספר הכוזרי.

2- עייני ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=9160

בברכה,

עוזיאל