אור החיים על איכה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/07/13 21:28 יז באב התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב!

במהלך קריאת מגילת איכה בתשעה באב עם מקראות גדולות של "המאור" שמתי לב שפירוש הראשון לציון על המגילה כאילו לא גמור.

האם יש סיבה לכך שהרב חיים בן עטר בעל ה"אור החיים" פירש במגילת איכה רק חלק קטן מאוד (נדמה לי שבמקראות הגדולות שברשותי רק פרק אחד ואף פחות)?

תודה רבה מראש!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

פירוש רבי חיים בן עטר לתורה הוא רחב ושלם, פירושו לנ"ך איננו כל כך רחב ואיננו שלם.

יש ספרי נ"ך שנכתב להם פרוש יותר רחב:
יהושע, שופטים, שמואל א - ב, ישעיהו ומשלי.

יש ספרים שבכלל לא מצאנו להם פירוש: מלכים א - ב, כל הנביאים מלבד ישעיהו, הכתובים מלבד משלי.

כך גם במגילות:
לאסתר יש פירוש כמעט מלא.
שיר השירים רק לפרקים א - ב
איכה רק פרק א
לקהלת ורות לא מצאנו פירוש.
ניסיתי למצוא את הסיבה לפירושים הקטועים שיש לו לספרי הנ"ך אך לא מצאתי הסבר.