אורך שרוול וחצאית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/12/09 18:03 טו בכסלו התשע

שאלה

עד אפיה צריכה החצאית להיות ואם ארוכה אז למה בשרוולים לא צריך לכסות את כל היד ובגל כן?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
הצניעות המינימלית בכיסוי ידיים ורגליים:
את היד יש לכסות עד המרפק. ויש מחמירות שבכל תנועה וזווית של היד יהיה המרפק מכוסה ולכן מאריכות מעבר למרפק - מה שמכונה שרוול שלושת רבעי.
את הרגל יש לכסות עד הברך. גם כאן יש לדאוג שבכל צורת ישיבה, עמידה והליכה תהיה הברך מכוסה.
אם תשווי יד ורגל (ביד וברגל שני חלקים) תראי שמדובר על אותו עקרון: המרפק ביד הוא זהה לנקודת הכיפוף של הברך ברגל.