אורח ספרדי בחנוכה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/12/06 22:36 כא בכסלו התשסז

שאלה

ספרדי המתארח בשבת הראשונה של חנוכה, האם קיימת אפשרות שיכול להדליק בברכה (למשל בחדר אחר, או שבעה"ב לא יתכוון לפטור את האורח..), או שחייב להשתתף עם בעל הבית בהדלקתו- ואין לו אפשרות להדליק באופן עצמאי.

נ.ב- השואל הוא ספרדי, הולך לפי הר' אליהו.

תשובה

ב"ה

שלום.

לדעת השו"ע (ספרדים) מקום השינה קובע.
לדעת הרמ"א(אשכנזים) מקום האכילה קובע.

ולכן לדעה הראשונה יש לך להתאמץ ולהדליק בבית שלך בזמן ההדלקה ורק אח"כ ללכת לבית המלון או למארח.
ואם אתה ישן אצלו אז תדליק אצלו או שתשתתף איתו בפרוטה .

לדעה השניה (וכן למי שלא יכול בשום אופן כדעה הראשונה) יש לך להדליק בבית המלון או בבית המארח בזמן ההדלקה. ( ובמקום המיועד והמיוחד שהוכן במלון לשם כך מטעמי בטיחות.)

ועיין גם בתשובה שנכתבה ע"י בית ההוראה של הרב ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/12204

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.