אורז בפסח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/04/11 20:08 יב בניסן התשעא

שאלה

שלום רב

אנו ממוצא הולנדי. איננו נוהגים לאכול קטניות מפורשות בפסח אך אוכלים תערובת קטניות.

שאלתי: לבתי יש רגישות לגלוטן ואכילת המצות מסיבה לה כאבי בטן קשים. כמו כן היא איננה אוכלת תפוחי אדמה ובשר.

האם יש מקום להתיר לה לאכול פריכיות אורז עם הכשר לפסח?

בברכת חג שמח

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לחולי צליאק יש היתר מלא לאכול קטניות. לכן לא רק פריכיות אורז מותר לה אלא כל הקטניות וכל מה שמכיל קיטניות. עם זאת צריך ליחד לה סיר משלה לבישול קטניות ולא להשתמש בסיר זה לאחרים.
שמעתי שיש מצות מיוחדות לחולי צליאק - כדאי לכם להתענין בזה - שתוכל לאכול בליל הסדר מצות מצוה לברכת המצה, לכורך ולאפיקומן.
חג שמח