אורז בסיר בשרי לארוחה חלבית

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 29/12/15 11:20 יז בטבת התשעו

שאלה

בישלתי אורז לארוחה לחלבית בסיר בשרי האם יש דרך להכשיר?

תשובה

ב"ה

שלום.

אם הסיר היה בשרי "בן יומו" כלומר שבשלת בו בשר תוך 24 שעות לבישול האורז לפי הפסיקה הספרדית בדיעבד מותר לאכול את האורז עם חלב.
לפי הפסיקה האשכנזית אסור לאכלו עם חלב
ובכל מקרה מותר לאכול את המאכל חם בכלים חלביים.

ואם הסיר הבשרי היה "אינו בין יומו" כלומר עברו יותר מ 24 שעות לאחר הבישול הבשרי אז [מותר לאוכלו עם חלב] (לפי הפסיקה האשכנזית רק בדיעבד ולפי הספרים אפילו לכתחילה גם הספרדים נוהגים לא להשתמש לכתחילה בכלי בשרי לא בן יומו לתבשיל פרווה שאוכלים עם חלב.)
[ואם בסיר הזה טיגנו שום או בצל או דבר אחר חריף אז למרות שהכלי אינו בן יומו כל התבשיל נהיה בשרי ואסור לאוכלו עם חלב.] וזה דין מיוחד בחריף.

בתאבון,

עוזיאל אליהו