אופניים בשבת

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 23/03/02 14:32 י בניסן התשסב

שאלה

למה אסור לרכוב על אופניים בשבת?

תשובה

ב"ה מוצאי שבת קודש פרשת בהר-בחוקותי תשס"ב

לשרי שלום!

בשו"ת ציץ אליעזר חלק ז' סימן ל' הביא שלושה טעמים לאיסור רכיבה באופניים:
א.גזירה שמא יצא חוץ לתחום שבת, כיון שברכיבה ניתן לעבור מרחק גדול בקלות,קיים חשש זה.
ב. "עובדין דחול" מושג זה כולל דברים הפוגעים בקדושת השבת, אדם העושה פעולות השייכות יותר לימי החול.
ג. באופניים שכיחות מאד תקלות, ויש חשש שמא אדם יתקן בשבת, ואז יעבור על איסור תורה של מתקן כלי.

במקום צורך יש מקילים כגון הסעת חולה על פי היתר שניתן לדבר בשו"ת רב פעלים של בעל ה"בן איש חי", ובודאי שבמקום קיימת אפשרות להשתמש באופניים במקום מכונית, יש לעשות זאת.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת