אופניים ביום הכיפורים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/09/13 08:59 ה בתשרי התשעד

שאלה

שלום!

בני בן החמש היום בבוקר מאוד שמח בהשבוע זה יום הכיפורים והוא יכול לרכוב באופניים. על פי דיני שבת חל איסור רכיבת על אופניים על מנת למנוע תיקון תקלה שעלולה לקרות. אני רואה המון ילדים, גם חופשי כיםה וציציות, רוכבים על אופניים ביום הכיפורים. האם יש פה איזושהי הקלתת דין וכן מותרצו רכיבת אופניים ביום הכיפורים? תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מבחינת איסור לעשות מלאכה, לא שונה יום כיפור מיום שבת.
רכיבה באפנים בשבת נאסר למבוגרים.
רכיבה של ילדים על אפנים של ילדים (תלת אופן) מותרת.
ציטוט: "והנה אם מדובר בילדים גדולים, שכבר הגיעו ל"גיל חינוך", כלומר, בני שש או שבע שנים, בלאו הכי יש לאסור עליהם ליסוע בשבת באופניים, שהרי יש לחנכם למצוות כמו הגדולים.
אבל ילדים קטנים יותר, שעדיין לא הגיעו לגיל חינוך, וברצונם ליסוע על אופנים עם שלשה גלגלים (תלת אופן), כתבו כמה מגדולי האחרונים שיש להקל בזה בשבת, מכמה טעמים. (חזו"ע שבת ח"ד עמוד מג).

הלכה יומית
http://www.halachayomit.co.il/displayRead.asp?ReadID=356

עיין גם
http://www.halachayomit.co.il/displayRead.asp?readID=2424