אומנות יהודית

חדשות כיפה הרב שי פירון 05/05/02 03:29 כג באייר התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום .

איך תסביר שבכל הדורות , לאורך ההסטוריה , היתה יצירה אומנותית יהודית למרות הפן ההלכתי .

האם רבנים שינו את עמדתם או שהיוצרים התעלמו מהפוסקים .

האם לדעתך יש ללמד אומנות יהודית במוסדות דתיים ?

אשמח לקבל את תשובתך .

תשובה

ב"ה

שלומות!

לא הבנתי את סגנון שאלתך. נראה כאילו סמנת מטרה ועתה עלי להכחיש אותה.
אכן, היחס לאומנות מצד מהותה הוא חיובי. הרי אנו מוצאים ביטויים נרחבים ביחס למקומה של האומנות בבית המקדש, במלאכתו של בצלאל בן אורי וכו'.
אולם, הסכנה היא במצב בו האומנות לא מוציאה לפועל את הכוחות החיוביים ולא את הביטויים השפלים והנמוכים.לכן, היחס לאומנות הוא חיובי. אנו מאמינים בזיקה שבין אומנות לאמונה. לפיכך נכון וראוי שגם במוסדותינו יעסקו בלימודי האומנות.

בברכה,

שי