אולפנא לשנה הבאה ותנועת נוער

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/02/14 23:16 ט באדר א'

שאלה

בעזרתו ובהשתדלותנו :)

כבוד הרב שלום!

אני חניכה בתנועת הנוער עזרא ובצוות ההדרכה יש דיבורים וצחוקים בין המדריכים למדריכות המדריכה מעבירה לנו פעולות בנושא אני לגמרי מסכימה עם התוכן שהיא מעבירה אבל אני מרגישה איזו שהי צביעות מצד צוות ההדרכה שאתה מעביר לחניכים שלך פעולה בנושא והולך ללוות מדריכה הביתה?! אה ובעוד נושא אני רוצה בעז''ה לעבור לאולפנת כפר פינס בהמלצת חברה ומרכזת לשעבר בעוד שנה התגובות מסביב הם יא דוסה לא כדאי לך פנימיה וכו' אני רוצה ללכת בדרך שלי אבל אני יודעת שזה במחיר לא להדיך מה לעשות?

תודה מראש,

אוריה

קריית שמואל

תשובה

בס"ד
שלום רב,

א. אנחנו לא מושלמים. אני בטוח שהמדריכה מאמינה במה שהיא אומרת לכם, אבל גם היא עדין עובדת על הדברים הללו וצריכה להתקדם בהם עוד ועוד. הדבר הנכון ביותר הוא לדבר אתה על כך - לא בכעס ולא בהאשמות חלילה אלא פשוט לספר לה שחניכים מצפים מהמדריכים שלהם לדוגמה אישית. שהמדריכה תהיה מודעת שכאשר היא מעבירה לכם פעולה על נושא מסויים אתן מצפות ממנה לדוגמה אישית באותו נושא.

ב. לענין בחירת אולפנא - את צריכה להביא בחשבון שתמיד הסביבה שלנו מגיבה על מה שאנחנו עושים: על הלבוש שלנו, על התפילה שלנו... כך גם על הבחירה במקום לימודים.
אם הבחירה שלך חשובה לך, את צריכה לאסוף כוחות, להתגבר על הלחץ החברתי ולעשות מה שאת באמת בוחרת.

ג. אפשר ללמוד באולפנא ולהדריך. יש הרבה מדריכות שלומדות באולפנות.

בהצלחה!