אולי הדוד יבוא לחג בנסיעה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/08/03 16:30 ב באלול התשסג

שאלה

בס"ד.

שלום לכבוד הרב.

דודי הוא אדם חילוני, ונוסע בשבת וחג.

נוצרה בעיה, שהרי אסור הלכתית להזמין אדם שלא

גר במרחק נסיעה לביתנו.

סבתי אינה מחזירה לנו תשובה האם הדוד

מגיע אלינו לחג או לא, וגם הוא עצמו לא עושה זאת. עלינו להיערך בהתאם לכמות האוכל (עוד 4 נפשות) כדי שלא יהיה "בל תשחית" חו"ח.

אם לא נזמין את הדוד הוא ייפגע מ-א-ו-ד.

השאלה ההלכתית מגיעה מצד אמי, מפני שאבי לא מוכן לדבר עם אחיו ולפגוע בו.

מה עלינו לעשות?

תשובה

בס"ד

אתה יכול להזמינו לליל החג ולתת לו את האפשרות להשאר בחג. אם הוא יחליט אחר כך לנסוע לביתו - זה עינינו. רק אל תיצור מצב שבו הוא חייב לנסוע.

אם תכין עודף אוכל על מנת שיהיה לדודך ובסוף הוא לא יבוא - אין בזה איסור השחתה כיון שהכנת לצורך גדול והוא - שלום משפחה.

בהצלחה