אולי אנו טועים ?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/12/02 23:30 כז בכסלו התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום וברכה!

מאיפה אנחנו יודעים ללכת ע"פ המשנה והגמרא?

אין אנחנו יודעים שמה שפירשנו את התורה הוא נכון?

איך אנחנו יודעים שהקראים טועים?

אם הרב יוכל לצרף מקורות אני אשמח מאד!

בתודה מראש ובציפיה לגאולה!

עזרא

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ראה מה נאמר ב מסכת אבות דרבי נתן נוסחא ב פרק א

משה קבל תורה מסיני לא מפי מלאך ולא מפי שרף אלא מפי ממ"ה הקב"ה שנאמר אלה החקים והמשפטים והתורות (ויקרא כ"ו מ"ו). ומנין שכתבם לו שנאמר ויכתבם על שני לוחות אבנים (דברים ד' י"ג). משה מסר ליהושע שנאמר ויהושע בן נון מלא רוח חכמה כי סמך משה את ידיו עליו (שם ל"ד ט'). יהושע מסר לזקנים שנאמר ויעבדו העם את ה' [וגו'] (שופטים ב' ז') אשר האריכו ימים אבל לא שנים. זקנים מסרו לשופטים [שנאמר וכי הקים ה' להם שופטים וגו' (שם י"ח). שופטים מסרו לעלי שנאמר ועלי הכהן יושב על הכסא (שמואל א' א' ט'). ועלי מסר לשמואל שנאמר והנער שמואל הולך וגדל וגו' (שם ב' כ"ו). שמואל מסר לנביאים] שנאמר כי לא יעשה ה' אלהים דבר כי אם גלה סודו לעבדיו הנביאים (עמוס ג' ז'). נביאים מסרו לחגי ולזכריה ולמלאכי וחגי זכריה ומלאכי מסרו לאנשי כנה"ג .

נקודת המוצא היא האמונה :
אנו מאמינים שמשה קיבל תורה מסיני ומסרה לי ולך ולו.

2)עצם הלימוד שלנו בתורה מבררת שאנו צודקים והקראים או המוסלמים או הנוצרים וכ"ו ט ו ע י ם .
הלימוד עצמו בנוי מקושיות ושאלות . אין שום דבר שאיננו עובר את ביקורת התבונה והשכל הישר.
לומדים ולומדים ומבררים היכן היא האמת.
ואפילו אם היוונים רצו למנוע מאיתנו לברר את האמת וללמוד תורה העם שלנו התנגד ונלחם בחירוף נפש על הזכות ללמוד תורה.

ומי שלא רוצה לראות את האמת זה מפני שהוא
ל א ר ו צ ה , לראות את האמת ראה נא מה כתב הרב דסלר בעניין זה :(מכתב מאליהו)

"השמים מספרים כבוד אל... אין אומר ואין דברים בלי נשמע קולם" (תהילים י"ט)
דבר גדול השמיענו הכתוב בזה. כי לכאורה תמוה: אם השמים מספרים, והרקיע מגיד, והימים ידברו, והלילות יחוו דעת, איך אפשר שיהיו בני אדם שלא ישמעו ולא ידע? אם כל הבריאה כולה אומרת שירה לפניו איך אפשר שיהיו מחוסרי אמונה שיאמרו שאינם שומעים כלום?
אמנם מעולם לא היה מי שהוא אפיקורס באמת. כל מי שפקר ידע בפנים קרב לבו שמתעלם הוא מן האמת, ומה שטוען שאינו רואה ואינו שומע היינו שאינו
רוצה לראות ואינו רוצה לשמוע.

בברכהף,

עוזיאל

.