אולי אכלתי אוכל לא כשר אצל החניכה?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 10/04/08 21:52 ה בניסן התשסח

שאלה

לפני כשבוע הלכתי לחניכה שלי שהיא הולכת לבית ספר דתי, אך הוריה לא כ"כ דתיים (רואים טלוויזיה בשבת..) וכשבאתי ללכת, אמה הכריחה אותי להשאר לאכול, ולא הסכימה לי בשום אופן שאלך בלי לאכול.

ועשכיו אחרי שאכלתי יש לי יסורי מצפון כי יכול להיות מאוד שמה שאכלתי לא היה כשר, אם תוכל לומר לי בבקשה איך אני יכולה לכפר על כך

תשובה

ב,ה

שלום.

ראשית אשרייך שקיימת מצווה חשובה מאוד של גמילות חסד והלכת לבקר את החניכה בביתה!
אשרייך!!

בכלל לא בטוח שאכלת אוכל לא כשר .מניין לך הוודאות שהאוכל שאכלת היה לא כשר?

יתכן שיש לך ספקות שמא הירקות לא היו מעושרים ושמא הכלים לא היו טבולים ושמא הסירים היו טרפים ושמא התנור היה טרף ועוד ועוד ועוד ספקות .
ואם זה היה כך אז מה אפשר לעשות כעת? כי מה שהיה היה [ו"מעוות לא יכול לתקון וחסרון לא יוכל להמנות"]
רק תלמדי מזה למה שיקרה איתך עוד כמה דקות כשתרצי להכניס אוכל לפה תבדקי לפני כן את טיבו כשרותו ומהותו. ואמרו חכמים ש["אין אדם עומד על דברי תורה אלא אם כן הוא נכשל בהם תחילה"] כי כך דרך העולם אם רוצים לתקן אז התיקון בא מתוך הקילקול.

[מכאן ולהבא תשתדלי לבדוק את כל מה שנכנס לתוך הפה וגם ולא פחות חשוב את מה שיוצא ממנו.]

בהצלחה,

עוזיאל

.