אוכל לתינוק

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/03/13 23:27 טו בניסן התשעג

שאלה

שלום,

יש לי תינוק מקסים בן חצי שנה. התינוק יונק את רוב הארוחות ולאחרונה התחיל לאכול באופן קבוע שתי ארוחות של מוצקים..

שאלתי היא האם ניתן לתת לתינוק חלב שאוב שנשאב לפני החג? (היינו מתי שאכלתי חמץ) והאם מותר לתת לו גרבר קנוי של נניח גזר מרוסק - כאשר לא כתוב על זה שזה כשר לפסח (אין לי מטחנת מזון כשרה לפסח ולא ניתן לקחת ירקות שכאלה ליום שלם של טיול).

אודה על התשובה במהירות,

תודה רבה!!!! וחג שמח וכשר.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

להלן ציטוט מפניני הלכה של הרב אליעזר מלמד:
"לגבי החלב שנחלב לפני תחילת זמן האיסור, מוסכם להלכה שהוא כשר לפסח, משום שלפני הפסח אין איסור להנות מהחמץ, וכשם שמותר למכור לפני פסח חמץ ולקנות בכסף זה מצות ולאוכלם בפסח, כך מותר לתת לפרה לפני פסח מאכלי חמץ כדי שתפיק מכוחם חלב שאח"כ נשתה בפסח".

מכאן תלמדי שחלב ששאבת לפני פסח הוא כשר לחלוטין (ההשוואה לבהמה חס וחלילה, אין לה כל ענין מלבד הבהרת ההלכה).

לענין אוכל לתינוקות - אין מקום להתיר אוכל שאין לו הכשר. יש למצוא פתרון אחר:
אפשר לקנות מטחנה לפסח (זה לא כל כך יקר)
אפשר לטרוח מעט ולרסק את הירקות בעזרת פומפיה (כך עשינו יום יום בתקופה שלא היו בלנדרים וגם לא גרבר...)

חג שמח!