אוכל לחיות בפסח

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/03/02 04:32 כו באדר התשסב

שאלה

האם מותר להחזיק בבית אוכל של חתול (שלא מצוין שהוא כשר לפסח) ?

האוכל בבירור אינו מיועד לבני אדם - האם יש צורך בכלל בכשרות לפסח עבורו ? האם מותר להחזיקו בבית ? האם ניתן להחזיקו מחוץ לבית ?

בתודה,

תשובה

בס"ד

לגבי אוכל כלבים וחתולים צריך לבדוק בכל השנה ולא רק בפסח כיון שבדרך כלל הוא מורכב מבשר וחלב וזה דבר שהוא איסור הנאה דהיינו אסור לתיתו לבעלי חיים. קנה רק אוכל שלא מורכב מבשר וחלב.
כנ"ל לגבי חמץ שגם הוא איסור הנאה ואסור להחזיקו בבית לצורך כלבים וחתולים. לסיכום תן להם אוכל כשר לפסח אע"פ שהוא טרף ובלבד שאינו בשר וחלב.

אוכל לבעלי חיים חמץ - אסור להחזיקו בבית ולא מחוץ לבית במקום שהוא שייך לך.