אוכל בשירותים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/08/13 17:03 כא באלול התשעג

שאלה

שלום.בבית של אמא שלי יש ארון גדול ומכונת כביסה.בחדר הזה היא שמה בקבוקי שתיה,קמח וכו.ויש לו דלת.אך הוא נמצא עם השירותים.כשרוצים להביא משהו מהחדרון הזה נכנסים לשירותים ולחדרון.שאלתי האם זה בסדר שעוברים עם בקבוקים קמח דרך חדר השירותים והמקלחת?..

תשובה

בס"ד
שלום רב,

ראוי לאכסן את האוכל במקום אחר.

יש להחמיר לכתחלה שלא להכניס אוכלים ומשקים לבית הכסא אפילו הם צרורים וחתומים בקופסא סגורה, ולכן אין להצניע קופסאות מאכל סגורים בחדר השירותים. אבל בדיעבד יש להתירם אפילו אין בהם הפסד מרובה. ואם יש לו בכיס בגדו אוכלים, ורוצה להכנס לבית הכסא, אם אין לו מקום להניחם, מותר להכנס בהם לבית הכסא. ואוכלים שאינם מחופים שהוכנסו לבית הכסא, כגון פירות, נכון לרוחצם ג' פעמים, ואם אי אפשר מותרים בדיעבד. וממדת חסידות טוב שלא לאוכלם. [שארית יוסף ח"א עמוד ל'. ע"פ המבואר בשו"ת לב חיים ח"א סי' סו, ויביע אומר ח"ג חאו"ח סי' א' אות ו', וח"ד או"ח סי' ה' אות ג'].
מתוך ילקוט יוסף
http://www.yahadoot.net/item.asp?id=809