אווזים מפוטמים

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 17/03/02 17:03 ד בניסן התשסב

שאלה

שלום וברכה.

אחרי ששמעתי רבות על סבלם של אווזים מפוטמים, רציתי לדעת מה דעת ההלכה על כשרותם.

תשובה

שלום יאיר
יש להבחין בין שתי נושאים שונים בהלכה
א.הלכות כשרות
ב.הלכות צער בעלי חיים

בענין כשרות ישנה בעיה של טריפות בדרך שמאכילים את העופת-ע"י "זונדה" בכפייה. שהרי הצינור יכול לפצוע את הקנה ועוף עם נקב בוושט היא טריפה. האווזים עם הכשר כמובן שאין בהם בעיה של טריפות הוושט שהרי ישנן כמה דרכי האכלה והאכלתם נעשית בצורה כזאת שלא פוצע.

בענין צער בעלי חיים איני יכול לדון לגופו של ענין כיון שאיני בקי בכל דרכי הגידול של האווזים. רק שצריך לדעת שאת כל העופות מגדלים בצורה שמאוד לא נעימה לתיאור. גם עופות לבשר וגם עופות לביצים