אובססיות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 02/06/13 00:36 כד בסיון התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב.

שמי

אני ברוך ה' מתחזק מנסה לשמור את השבת מניח תפילין כמעט כל יום עושה השתדלות.

לאחרונה נהייתה לי מין אובססיות כאלו שאם קורה משהו לא משנה משהו הכי קטן למשל עשיתי למישהו משהו בטעות אני אומר לעצמי בלחש כמה פעמים סליחה או דברים כאלה ואני מרגיש שזה מיותר ואני אומר לעצמי שזה סתם אבל אני חושב שאם אני לא יגיד את זה למשל יקרה משהו וזה מעצבן .. מה לעשות כבוד הרב ?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

תנסה להתעלם מהמחשבות האלה,

צא מנקודת הנחה שאתה אדם טוב ולא עושה שום דבר רע לאנשים,

וגם אם כן זה דבר זניח שרוב בני אדם לא שמים לב אליו,אז גם אתה אל תשים לב לכך, ואל תחשוב שפגעת במישהו.

אלא אם כן מדובר בפגיעה ממשית או עלבון אבל זה דבר נדיר.

בברכה,

דני ארגמן