אהבת ה'

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/10/11 17:31 ח בתשרי התשעב

שאלה

שלום! אני בת 16.5, ולאחרונה הבנתי שאם אתה רוצה באמת לעשות מצוות בשמחה, אז צריך לאהוב את ה' ולהידבק בו, ואני לא כ"כ יודעת איך להגיע לאהבה הזו.. גמר חתימה טובה!

תשובה

בס"ד
שלום רב
האהבה מוכרת לנו בעולם הזה, שלנו. למשל במשפחה שכולם אוהבים את אמא, כאשר תשאלי כל אחד מהבנים 'מה הכי מיוחד באמא?' תקבלי תשובות שונות:
- אמא תומכת בי
- אמא אישה עדינה מאוד
- אמא עוזרת לאנשים רבים
- אמא מאוד חכמה
- אמא תמיד דואגת שיהיה לנו טוב בבית
- אמא מדריכה אותי בכל מצב קשה ומסובך
- אמא חנכה אותי להיות אדם טוב ורגיש
- אמא מלאה יופי: מלבישה אותנו יפה, מטפחת את הבית וגם את עצמה להראות יפה.

כל אחד מהילדים פוגש את אמא מהמקום שלו, ממה שחשוב לו או ממה שמרגש אותו וגורם לו להתפעל ולאהוב את אמא...

כך באהבת ד':
אחד מתפעל מהיופי שיש בעולם,
אחר מתרשם מההשגחה שמכוונת אותו,
או מההשגחה שמכוונת את עם ישראל לאורך כל ההיסטוריה.
מדענים מעריכים את גודל החכמה שמתבטאת בטבע,
חכמים מעריצים את המוסר הנשגב שיש בתורה,
בעלי נשמה רחבה מתרגשים מגודל הרוח שברא ד' באדם...
כל אחד לפי מבטו ורגישותו פוגש את מעשי ד' בעולם, מתרשם ומתרגש מהם ומתמלא אהבה אל ד'.

אם תתבונני סביבך, תמצאי את ד' בכל מקום ובכל דבר, כל מה שירגש אותך ויפעים אותך, יחזק ויעצים את אהבת ד' שבך.

האהבה מתעצמת בפעולה. אם נחזור לדוגמה של אמא ובניה – כל אחד מהילדים מבטא את אהבתו על פי דרכו, במעשיו הוא מגביר ומעצים את האהבה:
אחד נהנה לשוחח עם אמא.
אחר מסייע לה בטיפוח הבית.
השלישי, מספר לכולם כמה שהוא מאושר באמא שלו,
והרביעי – לא מסוגל לשכוח את אמא – כל מה שקורה לו מזכיר לו את אמא שלו...

גם אהבת ד' מתעצמת בפעולה
שיחה = תפילה,
טיפוח הבריאה = קיום מצוות,
הפצת האמונה,
זכרון ד' בכל מצב...

מדובר בתהליך - אל תצפי להגיע לכך ביום אחד, צריך הרבה סבלנות: לדעת שמתקדמים לאט, לשמוח בכל צעד שנעשה