אהבת אלוקים בלי מצוות?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/01/02 14:13 ח בשבט התשסב

שאלה

שלום. שמי,,, ואני בת 13 וחצי. אני מרגישה מאד מחוברת לקב"ה, , אבל קשה לי עם כל דקדוקי ההלכה והמצוות. אני יודעת שיש עומק בכל ההלכות והמצוות, וגם מה שנראה סתמי. אבל כל אלו רק מרחיקים אותי מה', מפני שזה נדמה שה' אוהב אותי רק אם אני מדקדקת במצוות. לעומת זאת הייתי רוצה להרגיש שה' אוהב אותי גם כמו שאני אוהבת אותו.האם תוכל לעזור לי? תודה רבה!.

תשובה

בס"ד

שלום
התורה ממשילה את האהבה של ה' אלינו כמו אהבת הורים לילדיהם שאינה מותנית בתנאים. אהבה אמתית, בסיסית. מתוך קשר ושייכות.
אם הבן ינצל את האהבה הזאת ולא ישטוף כלים, ולא יעזור בעבודות הבית זה לא יהיה הוגן, ואם ההורים יכעסו עליו או אפילו יענישו אותו זה לא יגרע באהבה של ההורים ואולי להפך. זה יקלקל את הילדים לגדול בצורה קלוקלת.
זה משל ליחס האלוקי אלינו.

כרחם אב על בנים.

המצוות הם הדרך שלנו להיות איתו. אנו מכבדים את השבת כי הוא עשה כן ואנחנו לא צופים בו אנחנו איתו וכמוהו ושומרים שבת.
כך כל המצוות. אנחנו עושים כי אלה מצוותיו. וטוב לנו להיות מה שאנחנו - בצלם אלוקים.

המצוות מחברות אותך לאלוקים לא רק ברמת המחשבה אלא גם ברמת המעשה.