אהבה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/03/13 17:37 כב באדר התשעג

שאלה

האם זה נכון שה' אוהב את כולם?

אם כן, הייתי רוצה לדעת איפה זה כתוב בתנ"ך או מי מהחכמים אמר את זה

תשובה

שלום לך!

ה' מחבב את כל בריותיו, ובמיוחד את עם ישראל.

כך אומר רבי עקיבא במסכת אבות (ג', י"ד):

"חָבִיב אָדָם, שֶׁנִּבְרָא בְצֶלֶם.
חִבָּה יְתֵרָה נוֹדַעַת לוֹ שֶׁנִּבְרָא בְצֶלֶם, שֶׁנֶּאֱמַר (בראשית ט), כִּי בְּצֶלֶם אֱלֹהִים עָשָׂה אֶת הָאָדָם.

חֲבִיבִין יִשְׂרָאֵל שֶׁנִּקְרְאוּ בָנִים לַמָּקוֹם (לה').
חִבָּה יְתֵרָה נוֹדַעַת לָהֶם שֶׁנִּקְרְאוּ בָנִים לַמָּקוֹם, שֶׁנֶּאֱמַר (דברים יד), בָּנִים אַתֶּם לַה' אֱלֹהֵיכֶם.

חֲבִיבִין יִשְׂרָאֵל, שֶׁנִּתַּן לָהֶם כְּלִי חֶמְדָּה.
חִבָּה יְתֵרָה נוֹדַעַת לָהֶם שֶׁנִּתַּן לָהֶם כְּלִי חֶמְדָּה שֶׁבּוֹ נִבְרָא הָעוֹלָם, שֶׁנֶּאֱמַר (משלי ד), כִּי לֶקַח טוֹב נָתַתִּי לָכֶם, תּוֹרָתִי אַל תַּעֲזֹבוּ".

בתנ"ך יש ביטויים רבים המראים כי ה' אוהב את עושי רצונו, ואת ישראל במיוחד הוא אוהב ללא תנאי.

אצטט כמה פסוקים:

"ה' אֹהֵב צַדִּיקִים" (תהילים קמו, ח).
"אָהַבְתִּי אֶתְכֶם אָמַר ה'" (מלאכי א, ב).

תוכלי לקרוא גם בשיר השירים, שהוא שיר אהבה נפלא בין הקב"ה לעם ישראל.

שבת שלום!