אהבה היא הרגשה?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 20/05/09 12:28 כו באייר התשסט

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום!!!

אני נמצא כבר בגיל בו אני אמור לחפש אחר החצי השני .אבל כשאני חושב על זה ,זה דבר לא פשוט בכלל כי אנחנו כבני אדם תמיד מחפשים משהו טוב יותר אז איך אני כבן אדם ידע מהו טוב בישבילי ??? האם זה רק עניין של הרגשה???

תשובה

שלום

המילים הבאות מעט שונות מהרגיל, אך זהו הסגנון המתאים למה ששאלת-

האהבה מגיעה ממשפחת הנבואה והאמונה. אלה דברים מיוחדים מאד.
כמעט כל הדברים שאנו פוגשים בעולם שלנו הם ביטויים לדברים עמוקים יותר ועקרוניים יותר. אנו בקושי פוגשים את המקורות עצמם.
לדוגמא- אוכלים גלידה, פוגשים את הביטוי של חוש הטעם. רואים נוף, פוגשים את הביטוי של חוש הראיה.
מתרגשים, פוגשים את הביטוי של הרגש.
אך לעולם לא נפגוש את חוש הראיה או חוש הטעם או הרגש עצמם. הם אבסטרקטים, רוחניים, עקרוניים, נסתרים.

אך אהבה, נבואה ואמונה, הם מהדברים שאינם ביטוי אלא הם המקור עצמו (כמובן שגם הם ביטויים של הקב"ה בעולם, אך הם כבר עקרוניים יותר).
האהבה היא המקור לרגש ההתאהבות והמיניות. הנבואה היא המקור לתורה הכתובה. האמונה היא המקור לשכל. אלה ביטויים של המקורות הללו, למרות שבמצבים לא בריאים, זה נראה הפוך.

לכן, אהבה אינה ניתנת להגדרה, שכן היא עקרונית, בלתי מושגת. אך אנו כן מסוגלים לחוש שהיא קיימת. זו אינה תחושה רגשית או שכלית אלא משהו עמוק יותר, ודאי ועקרוני יותר, המקור לרגש ולשכל.

כשתאהב את האדם, אתה תדע את זה.

אמנם, בנוסף לאהבה הגדולה, צריכים להיות עוד כמה דברים, על מנת שהזוגיות תהיה בריאה-

א.התאמה שכלית, כך ששני הצדדים יהיו ברמה אינטלגנטית שאינה רחוקה מאד האחד מהשניה.

ב.התאמה גופנית, משיכה מינית בין בני הזוג.

ג.כיוון כללי מתואם, שתצליחו לשרטט יחד את הכיוון הכללי שאתם רוצים להגיע אליו כזוג, איך יראה הבית, החינוך וכדומה.

בהצלחה

כל טוב