אהבה בן בני דודים

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 20/03/07 23:05 א בניסן התשסז

שאלה

בס"ד

יש לי בן דוד שדיברתי איתו הרבה זמן על כל מיני דברים... היינו ידידים ממש טובים. בפורים אחרי שהוא השתכר הוא התקשר אליי ואמר לי שהוא ממש מחבב אותי והוא רוצה שנהיה חברים. בהתחלה לא ידעתי מה לעשות הייתי בהלם טוטאלי!! בחיים לא חשבתי שזה מה שיקרה!

התייעצתי עם חברה שלי והיא אמרה לי "מה איכפת לך.. תנסי ואם לא אז תיפרדו" עשיתי מה שהיא אמרה אבל עכשיו אחרי שאנחנו שלושה שבועות ביחד הבנתי שזה ממש לא שייך שנהיה ביחד במיוחד שאני יודעת שזה לא רציני! הבעיה היא שאני לא רוצה לפגוע בו ואני יודעת שאם ניפרד משהוא יפגע בקשר שלנו. אנחנו לא נדבר כמו שדיברנ פעם! מה לעשות? יש הלכות שמדברות על זה?

תשובה

בעזה"י

שלום,

בצד ההלכתי אמנם אין איסור על בני דודים להתחתן- אך אין זה מומלץ משום שזה מעלה באופן משמעותי את הסיכוי כי הילדים יסבלו מפגעי מוח ומחלות תורשתיות (בכלל נישואין בתוך משפחה או בתוך קהילה סגורה מקפיצים את מספר הילדים הפגועים מוחית ופיזית...)

בסופו של דבר לא הייתם הרבה זמן ביחד ולא נוצר קשר עמוק מאד ובעל משמעות.
דברי איתו- תאמרי לו שמבלבל אותך הקשר הזוגי עם הקשר המשחתי ושלא נראה שזה הולך ושאת אוהבת אותו כבן משפחה ומאד חשוב לך שתמשיכו להיות בקשר.

אולי הוא יפגע קצת- אבל אני מאמין שהוא יתגבר.
ועדיף לחתוך מוקדם ככל האפשר בטרם דברים ורגשות ילכו ויעמיקו וצפיות שאין להן בסיס תתפתחנה...

אין שמחה כהתרת הספקות

אור
צוות ישיבת צפת